Инженеринг и проектиране

Сертифицирана фирма ISO 9001:2015

Климаком Инженеринг е специализирана фирма, която може да предложи пълен ОВК инженеринг за индивидиуални или корпоративни клиенти. Изготвяме  специализирани проекти за отоплпение, вентилация и климатизация с множество приложения (както за жилищни площи с различни размери, така и за сгради с търговско и индустриално приложение). ОВК проектирането е изцяло съобразено със спецификите на обекта и индивидуалните нужди на клиента, така че да се вмести в необходимия ценови диапазон. Проектирането, което предлагаме включва решения като  климатична инсталация, вентилационни и термопомпени системи, както и проектиране на водно подово отопление.

До колко градуса загрява термопомпата водата?

Термопомпата може да загрее водата до 550°C, а при някои условия и до 600°C в зависимост от външната температура.

До колко градуса външна температура работи термопомпата?

Термопомпите на Mitsubishi Electric от серията Zubadan работят до -280С външна температура като до -150°C отдаваната мощност се запазва постоянна, без корекция. Това означава, че, залагайки термопомпа 10kW, тя има възможност до -150°C  да отдава 10kW отоплителна мощност.

Мога ли да ползвам радиатори за отопление с термопомпа?

Да, може да се ползват радиатори, но трябва да се има предвид, че колкото е по висока температурата на водата, която ползваме, толкова по-ниска е ефективността на термопомпата. Освен това, радиаторите трябва да са съобразени с температурния диапазон на термопомпата. Стандартно радиаторите се изчисляват на работна температура 800°C подаване и 600°C. За по ниски температури на водата трябва да се увеличи размера на радиаторите, за да се постигне необходимата мощност.